skitväder skitdag skittrött

   Ja. Så är det. Jag är på jobbet såklart, och i det tillståndet att blinkar jag för långsamt hinner jag somna. Nu önskar man ju att man hade ett jobb med faktiska arbetsuppgifter så jag hade nåt att fokusera på. Som det är måste jag bara hålla mig vaken så jag är på alerten var tionde minut när det dyker upp någon patient jag ska ta betalt av. suuuuuck.
   Annars ser det ut som att det blir en malmötripp till helgen. Det är ju nice. Oskar hänger nog på och så bor vi hos syrran och hennes kille. (Inte hos my då, hon bor här. Hos malin alltså.) Det är bra för då betalar päronen. De tycker om att jag besöker Malin. Och jag lär ju inte kunna göra nåt de inte payar den här sommaren så jag tackar och tar emot! Det kanske blir av ett köpenhamnbesök också, vem vet? Det kanske är nån som har värsta malmötipset föresten? Jag känner bara till den där turning torso, och den har jag redan sett.
   men suck. Endel patienter är ju för pantade. Vi nämner inga namn men vi kan kalla honom Patrik.
Patrik: "Varför fick jag inte tid hos min husläkare idag?"
Jag: "När ringde du?"
Patrik: "Igår"
Jag: "Ja då hade hon hunnit bli fullbokad för idag så du fick någon annan"
Patrik: "alltså kan man säga att systemet INTE fungerar!" Varpå han stormar iväg, ilsket dunkande sin käpp i golvet.
Ursäkta men det är ju matte! Om läkaren inte fyller sina mottagningstider går det ju inte runt. Puckade gubbe.
   Annars kommer det ibland rätt intressanta personer hit. De skönaste är gamlingar som är glada, men de bittra kan vara rätt underhållande de med. Det är också rätt kul när de frågar mig om sina läkemedel och åkommor. Jag brukar dra till med nåt. Nej, såklart inte. Men det hade varit kul.
   Förlåt för långt inlägg. bättring utlovas.

öregrundpics

mmm
kolla snygga flytvästen jag hade
ylvisch <3
och va vad är det här? Jag har inte tagit den. Det måste vara från när jag glömde kameran i ylvas väska. Hur ska jag tolka det? Kolla här vad romantiskt jag har det med din pojke.


heyheyhey

   Åhh jag hatar ju såna här dagar. jag har sagt det förr. Och det var inte jättevärt igår heller. Elins djungeltemaparty. eller alltså jag menar inte att det var nåt fel på festen sådär egentligen men.. you know. för stor lokal för lite folk. Dålig dag idag. jag som ville måla! men jag är för trött och degig. Blööää så borde man fixa de där tackkorten också.. 

   Men det var asnice på gräsö och i öregrund.
- kolla måsen!
- det är en trut.
- håll truten!
- mås-te du hacka på mig?
Ånej. det lät inte alls kul när man skrev det. men det var fett kul live. 

   Åh det ska bli så kul att få jobba med barn in africa! längtaaah.

receptionist

   Nu verkar jag väldigt busy för alla väntande patienter där jag sitter och knapprar. Hehehehhe. De vet inte att jag bloggar.   
   Åh vad härlig helg jag ska ha! Tyvärr blir det väl glest med bloggandet men jag antar att ingen kommer gråta. Jag slutar jobba tolv idag (tjohooo) och då drar jag hem och duschar och sen sätter jag mig på öregrundsbussen och hänger med prillan ylva och orre. Sen på lördag har elin goodbyeparty. bra helg. Vackert land. blöt puss. hej då.
  

Mjau

   Öregrund var fett nice. Jag tänkte lägga upp värsta manliga bilden när oskar mekar med båten men så insåg jag att min väska ligger kvar i ylvas tygpåse. ajaj. en annan gång kanske. Annars var det lite synd om mig igår faktiskt. En dålig myra bet mig i foten, TVÅ gånger!  Man ser faktiskt fortfarande betten. Oskar la den i havet som straff men sen fick han dåligt samvete och tog upp den, så den myran lever väl än. ligger och schteker på nån klipphäll kan jag tänka.
   Inte nog med denna lilla episod. Jag slog framtanden i båten för att jag var så glad att jag fick köra lite, OCH jag klämde två av mina favoritfingrar i en dörr. Hur gick detta till? undrar ni nu. Jag kan berätta: Jag höll i dörrkarmen, ni vet på gångjärnssidan av dörren, och så ser jag i ögonvrön hur dörren åker igen, och två sekunder senare känner jag att mina fingrar sitter fast och gör fucking asont.
   mmm. nu är de tjocka och blå och fina. 

   Det var rätt chill på jobbet idag faktiskt, jag har suttit och googlat etiopien och drömt mig bort. och eftersom pappa har köpt "telenor familj" så har my och martin (småsyskonen you know) roat sig med att skicka störda mms till mig hela dagen. Bland annat har my gjort en egen tolkning av katteskrapankampen. Jag grät. Ohmy vilken dokusåpastjärna den bruden skulle kunna bli! Martin gjorde en reklamfilm för en sodastreamer av någon anledning. Det är askul med gratis mms hohoohoho.
dags att kila, my har gjort maränger och jag har en hög med studenttackkort som ger mig ångest. men palla. jag gör dem på söndag. eventuellt.


wowoo

   Näst sista sommarlovsdagen för mig. schnyftish. Ska i alla fall bli mysigt att åka ut till öregrund och hänga med orre.
   Men sen kommer jag alltså att jobba varje vardag fram till etiopien. 
   Haha det är helt sjukt. Det (etiopien) är verkligen det enda jag tänker på. Men det är sjukt mycket att fixa, igår fixade jag tillexempel ett visakort. Kan vara bra har jag hört. Jag lämnade också papprena om mig som ska iväg till etiopien. Så vi får se om WSG godkänner mig. Annars blir det väl till att stanna här i stan.
   Nähörni man borde väl ta en dusch. Jag slänger in lite bilder från igår. pusspussipuss.



nähörni! Dags för alla mina (två) bloggläsare att tycka till! vad vill ni ha mer av? och mindre av? I bloggen alltså. Inte generellt i livet.


back on track

   Det kanske är okej att ta en day off sådär efter midsommar men tjena vad jag hatar värdelösa dagenefterdagar när man inte orkar göra nåt kul eller bra.
   Idag är jag i alla falla back on track, yesyes. jag har ätit glass med isabel amanda helena och helen, gått på stan med helen och inhandlat afrikasandaler och en långklänning (strängare dresscode därborta va). Nu ska vi snart ivägmed familjen och grilla med Helenas familj. Blir myz. Helen kommer också.
min sko.
lite midsommarpics (självklart glömde jag att ta bilder och har bara fyra.)
lotten och jag
hanna louise och elin
polgar, tove louise
 såhär skulle jag se ut om jag var jacob.

midsommar

   Jahapp nu har man prövat på en uppsalamidsommar. Vi hade kul men jag måste säga att jag föredrar midsommar på en öde skärgårdsö i norrbottens skärgård.



om en månad och tre veckor.


Etiopien

   yes baby du hörde rätt! JAG FICK PLATSEN. Igår tio över åtta vaknade jag av att mobilen ringde. Klockan nio var jag på plats i stan, gjorde en intervju och sen var saken biff.

   11e augusti åker jag, först till härnösand för en kurs i typ svenskt bistånd och kulturförståelse och sen cirka 25e drar jag till addis. Jag gick på adrenalin hela dagen igår i typ glädjerus tills jag insåg att jag kommer att vara borta från alla i sexsju månader. Då blev jag vemodig. men det här är en once in a lifetimemöjlighet. I have to do it. Nu ska jag skriva kontrakt, söka ett stipendie och ta reda på vilka vaccin jag ska ha. SEE YA!

bra dag.

   Stan med emilia med mysig lunch vid ån. Tripp förbi gränby c för snygg klänning. hej till oskar. hejdåfika hos emilia. grill i parken. öl på smultron. Bra dag.

här tycker jag att en bild på caja från i förrgår kan passa.
ps. halv nio utanför orange om du vill haka på en öl?

kollega

   Jag serverade på ett bröllop häromdagen och lokalen där vi lagade mat ägs egentligen av stadsmissionen, men brudparet hade hyrt den över dagen. I vilket fall kom det dit hemlösa flera gånger under dagen och då fick vi förklara att de fick komma tillbaka senare för att lokalen var uthyrd. En kvinna var jättesöt hon ba "åååh jahaa då ska jag säga till alla mina kollegor att inte komma hit idag!" Kollegor hihihihi. gulligt.

LUGG

   Idag när jag vaknade så bestämde jag mig för att det var dags för någon förändring. Vadsomhelst. Efter att ha våldgästat Helen med Emilia så insåg jag att det var dags för thisisenglandluggen. Så Emilia och jag trampade iväg till gränby centrum, uppsalas största inneställe sägs det, och till Olsons frisörer. Jag var nära att banga när jag såg att hon som skulle klippa mig var en rökluktande 40+are i cerise ginatricottunika och färgat underhår, men skam den som fegar ur! Jag satte mig i frisörstolen och sa LUGG! Och vips, 10 min senare klev jag ur stolen som en helt ny människa. 80 spänn krävde tanten för jobbet (frisörer måste ju bada i pengar) och klippa några korta slingor på sidorna vägrade hon ("Då blir det klippning i stället för lugg och det kostar mer!") men whatevva jag är glad i alla fall det var ju bara förändring jag ville ha, vem vill vara snygg i håret?
   Jag själv tyckte ju att jag hade gjort en radikal förändring av mitt utseende, men pappa märkte inget, mamma kollade på mig, sa inget, men sa "den är väl okej" när jag sa "nåååå?", och my sa inget för att hon grät för att hon just sett titanic. Fast sen sa hon " Jag kan säga nåt gladare sen när jag inte gråter". Det var snällt. Martin min käre bror sa i alla fall "snyggt mirre".
såhär blev det i alla fall.
 från sidan, fråga mig inte vad jag gör på bilden. 

   

det allra roligaste jag vet, i hela historien, alla kategorier

   är mys gris. Jag träffade den första gången en dag för nåt år sedan. Jag kom hem från skolan som vanligt, tog in posten och gick in i köket när jag hörde nån som grät.
Jag: My?
My: jaaa *snyft*
Jag: Vad är det?
My: *Håller upp grisen.*
   Jag har aldrig skrattat så mycket, jag fick något av en chock. Hon håller alltså i en stor fyrkantig gris med en vev på sidan. Om man rör på veven så rör grisen på tungan, fantastiskt! Men det groteska är att den är så STOR, Den tar liksom en kubikmeter i plats utan att fylla någon annan funktion än att kunna slickas. Och my hade världens ångest över att hon tillverkat nåt så stort och meningslöst (men egentligen väldigt bra). De hade fått göra såna djur på bilden, men my kom sent så det fanns bara en låda kvar, en jättestor.
men nu är äve my glad över grisen. det kan ni se här.

bröllop!

   Nu ska jag snart iväg på bröllop! det blir jättetrevligt. (Jag nämnde att det är jag som är bruden va?) hehehe nää jag ska bara servera. Idag är jag lägst i rang, men vänta bara...
   Det var en fin spindel på kökslampan idag. My tror att kökslampan är ett halvt ägg ur vilket det forsar insekter. Eller hur var det my? höhöhöhöhö

 från de visakonserten med syster fritz. Jag avgudar helena andersson-bromanders röst. GE MIG.
   Nu tror jag minsann att det är emilia som knackar på. dags att kila! Håll tummarna för att jag inte spiller ner nån brudklänning eller bordsduk...

studenten, sommar och framtid

Jagvet, jag har inte skrivit på länge men alla kan ju inte vara blondinbella, ellerhur?
   Studenten avbockad och det känns FETT NICE. Nu känner jag på riktigt att jag orkar tänka på framtiden och jag skrev klart en ansökan till ett volontärprogram aldeles nyss. ÅH jag vill VERKLIGEN åka till etiopien!
   Såhär vill jag att det blir: Afrika i höst och sen plugg  med mycket sång i Uppsala och musikfolkis sen (om ett år alltså).
   Såhär kan det bli: Plugg+jobb till hösten, afrika till våren, sen hemlös och fattig.
Eller nåt helt annat. Men nu har jag ett mål. och jag mår bra. Fast jag har nog inte råd med way out west. Tråkigt. Jag åker nog med nilssonsisters istället och jobbar för rättvisemärkt, blir fett nice det med men det hade ju varitkul med way out.. bajs att det ska vara samtidigt...

GRATTIS ELIN TILL STUDENTEN!  JAG ÄR STOLT ÖVER DIG OCH ÄLSKAR DIG! VI SKA SES. SNART. KOM HIT?

   Nu har jag ju sommarlov fram till efter midsommar när jag börjar jobba. Det lär jag ju försöka göra nåt vettigt av. Västkusten borde man bocka av.. Smögen på midsommar känns inte helt fel alltså.
   Idag satt jag barnvakt. Shit. Barn. man. blir. så. trött. 
 Ebba är så snygg så det gör ont nästan.

 YESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYES

Sista föreställningen

http://www.youtube.com/watch?v=3EpX6uIHQP8 Ångestlänken.. Skit också jag är så arg för att det gick piss. Men idag. Sista föreställningen.. Jag ska sjunga både bra och rätt! yes. så får det bli.

RSS 2.0