hemma

   Familjesemester med Lodins var inte helt fel må jag säga men nu är det skönt att vara hemma. Fett nice med skräckbra väder på sjön. Jag har äntligen fått lite färg. Skönt att bli av med gollumhyn asså. Nu är jag kräfta men bättre det säger jag! Oj vad jag är trött. Jag ska sova, men först: tadaaaa BILDER.


Första bilderna visar mig och cajen från kvällen med lite öl hos mig. Tredje bilden är snyggannorna på bj. Snuskigt snygga som vanligt. Sen ser vi tylor. så såg han ut sista gången vi träffades, för nu är han tillbaka i staterna. Efter honom kommer tina som också sa hejdå till tylor och är cool för att hon ska flytta till piteå, sånt stöder vi norrlänningar. efter det kommer fotobevis på att ja har seglat. Egentligen är det inget bevis, för jag är inte med på bilden, men det är meningen för jag var inte nådigt kräftröd och skabbig. Inget man visar allmänheten. Sen slängde jag upp en bild på anton i oskars badbrallor för att jag tycker att han är lik kalle i dem, se nästa bild. Sist kommer en egobild.
  Nu måste jag sova. Helst duscha först, jag luktar ju makrill. Godnatt!

(förresten, kan nån förklara varför det här klippet har haft nästan fem miljoner tittare?)

sista dan på jobbet yeyeye!

   Åh så skönt! Om jag inte hade sinnessjuk träningsverk skulle jag dansa runt på kontoret idag.
   Som ni hör har jag börjat mitt nya liv igår. Kalaskulan ska väck. Bort med ölkaggen. Hejdå partymagen! Jag var ute och sprang, och tro mig, det var en pers efter veckor av det här stillasittande jobbet. Hoppas jag orkar börja träna lite, för maten vägrar jag dra ner på. Att äta är ett nöje jag unnar mig!
   I helgen ska jag ut och segla med orres familj. hihi. torsdag till lördag så då blir det blogguppehåll. Men i eftermiddag känner jag att jag vill lägga upp bilder, jag blev så inspirerad av min blogg-guru elin: http://www.freakouthenning.blogg.se/ . Så vi får väl se vad som händer!
   My är en verbal begåvning, helt klart. Jag nämnde att många av mammas patienter flyttat med henne från hennes förra jobb. Mys kommentar, gravallvarlig: Jaaa, när hon bytte jobb följde patienterna med. Som en flock kajor.

Ses i eftermiddag, då är jag en fri människa.

telefonkö

   gaaah vad gör man. dessutom ringer jag från jobbtelefonen. Frustrerande.
   Men jag är inte den som lägger ner min livsuppgift (att dj:a för alla otacksamma patienter i väntrummet) bara för det. Nu spelar jag Dengue fever.

   neeeeeeeeeeeeeeeeeeeej vet ni vad som hände? samtalet bröts! Jag hade väntat från plats 18 till plats 1 och så bröts det!!! JAG BLIR GALEN.

   (hahahaha kolla han med simglasögon och skägg på bilden, hahahaha rolig)

mmm.

   Åh vad skönt lugn dag på jobbet. Jag lyssnar på beirut och scannar och kopierar i mitt eget tempo. tar emot någon patient ibland. Det är soligt ute. mmm.

ett till inlägg

   Jag langar upp ett till måndagpåjobbetinlägg eftersom jag gör det. 

   Igår hade jag varit tillsammans med oskar i tre månader och han med mig i två. SKOJA. tre han också. JUBILEUM. haha fast det var inget vi kom ihåg eller firade men så var det. yesyes. 

   Det finns en sak som jag börjar skratta åt cirka en gång om dagen (hahahahhahahahaha det är askul). Saken är en skylt om förbud mot hundrastning:

HAHAHAHHAHAHA visst är det kul? Som att hundarna själva har satt upp den i protest. Jag tänker mig att de har haft värsta demonstrationståget: "VI FÅR EJ RASTAS HÄR, VI FÅR EJ RASTAS HÄR!"
(jag är medveten om att det kanske inte är kul egentligen. men. ni vet. min humor.)

   La familia är hemma nu igen. Oskönt. men lite skönt att slippa vattna blommorna som ändå bara vissnar för mig och trevligt att hinna träffa lillsyrran innan hon åker igen. 

en del av min jobbrutin

   Hahaha det är ju lite lustigt att bloggandet har blivit något jag sysslar med på jobbet, jag tar paus över helgerna och sen sitter jag här igen på måndagen och knapprar. Men det är ju inte som att mitt arbete blir lidande, I have not that much to do at work you know.
   Helgen var galet bra. Jag åkte ju med Oskar och hans systrar och deras respektive på stockholm jazz under lördagen och stannade till igår. Ni skulle ha sett esperanza spalding. Så snygg att man blir knäpp och så begåvad att jag fick ont i hjärtat. Klippet på länken gånger 10, så bra var det.
visst är kontrabaser sexiga accesoarer? Jag tycker det.
   Vi såg också van morrison (något äldre än på länken) och wildbirds and peacedrums, de senare såg jag när de spelade på v-dala tidigare i år också. Det är så coolt koncept med bara en trummis och en sångare. Sjukt psykedeliskt ibland men ashäftigt live.
   Igår sa vi hejdå till tylor, jag lägger upp pics i eftermiddag. Det känns konstigt (inte att jag lägger upp bilder utan att han åker): Vi ses nog aldrig mer. Knasigt det där med människor som kommer och går i ens liv. tycker ni inte? Typ gamla superbästisar man knappt hälsar på och släktingar man inte känner längre. Eller så är det bara jag. Det brukar kunna vara så.

fredag

Yes jag GRÅTER av lycka. Ännu en arbetsvecka är över. Jag har redan ångest för nästa, men nu. Nu är det fredagsfeststämning i receptionen. Jag youtube-dj:ar för patienterna. nu är det roisin murphymen alla jobbpepplåtar har gått på högvarv och andra roliga videos har jag också unnat mig. Det är ju fredag. Kolla den här till exempel! HAHHA
JAG VILL HEEEM. Snart mirre. snart.

Jag googlade "galen fredagförmiddag" för att hitta en passande bild.. den här kom upp.

jaja.

lika?

Image:August Strindberg photographic selfportrait 1.jpg

hohohohohoho

   shiiiit hörni det är de dåliga dagarna jag målar bäst. jag är fortfarande hög på adrenalin, har målat non stop sen klockan åtta. Jag kände mig som strindberg under infernokrisen där jag stod i trasiga långkallingar och ett urtvättat linne och stänkte färg men jag bjuder på den. Jag har haft så kul! iiih!
   menhjälp. jag ska ju upp klockan sex imorn. Och här sitter jag en minut i ett med färg i ansiktet och bloggar. Dålig planering.
   Åh imorn kanske det blir lite utgång (lagom, jag jobbar tidigt torsdag, såklart). YES! börjar bli ett tag sen, det känns som att jag oftare bara går ut och tar en öl numera än jag går ut och skakar rumpa. Ändring ska det bli! (jättekonstig meningsbyggnad på de där) 
   Godnatt på er raringar! / august nygren 

(my ringde, lovis har ätit död säl. äckligt!)
(apropå äckligt: idag på jobbet, ni vill inte veta! Men jag berättar nog sen om jag kommer ihåg. det handlar om blod och bajs. USCH)
(haha vilken cliff hanger det blev)
(såna ska jag börja med)
(men sluta med paranteserna nu mirre. fy vad less jag blir på dem)


jag röker inte

   i princip aldrig. 

   skitdag.

   jag ska gå och måla.


hejdå matthias


skjut mig!

   hahahahhaa hjälp jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.. nyss när det kom en patient, så frågade han när jag tagit betalt : är det en trappa upp? varpå jag blinkar käckt med ena ögat och säger: det stämmer!
Ofta jag blinkar åt honom! Stackars gamle man! varför gjorde jag det? det blev jättekonstigt... Shit vad less man kan bli på sig själv. Jag är så disträ idag.

jag heter Miriam och jag är youtubeberoende

   Nyss kom jag att tänka på en sak som gjorde mig lite irriterad. Jag möter ju rätt mycket både sura och glada äldre här på mitt jobb, och många tar sig friheten att anmärka på allt möjligt: min hållning, mitt tempo med kassan, min artikulation osv. Men fatta ifall jag skulle behandla dem på samma sätt: till exempel om jag inte uppfattade vad någon sa första gången så skulle jag inte beklaga min ouppmärksamhet eller dåliga hörsel utan säga (argt och irriterat): Men tala så man hör fröken! Det skulle ju bli skandal. Men även om man är halvdöv så är det okej att klaga på mitt sätt att prata eftersom jag är.. inte vet jag, ung? DÅLIGT.

   HAHAHA Asroligt youtubeklipp här förresten. Svinkul! men helt sjukt. Pernilla visade mig det. jag dog.


   Helgen=bra. Man uppskattar ledighet så mycket mer när man jobbar. Jag har varit ensam hemma, svinigt skönt. Jag är så trött på family life att jag kan spy. Det är så skönt att glida runt i huset obevakad, komma och gå som jag vill, slippa bråka så fort jag ska nånstans. Idag käkar emilia middag hos mig. jaaa! mycket bra. Jag har faktiskt inte käkat själv en enda gång sen jag blev lämnad ensam. det är skönt. För det är tråkigt att äta ensam.

  ebba visade också ett roligt klipp, HAHAHA asskön unge. tjena vad jag har blivit youtubehaj av det här jobbet.


koffeinkick

    hihihihihihiiii nu ni, nu är jag i mitt esse. Jag skriver in patienterna med stil, skämtar om deras efternamn, säger härligt väder idag inte sant? och sorterar mina papper som om jag aldrig gjort annat. JAG ÄR BRA PÅ DET HÄR! (för det är ju ett krävande arbete. eh) Dessutom lyssnar jag på hot chip på hög volym idag. Jag förtjänar det.

hejdå snyggingar! STOR BLÖT PUSS! /koffeinmirre@hotmail.com

(hohohohho nu har jag lärt mig länka snyggt också. Tillochmed bilden är en länk! Det är min dag idag. Yes it is.)


den tionde juli

   Idag var jag i god tid till jobbet för typ första gången. Det var en skön känsla. En oskön känsla är däremot att jag åt godis och såg film igår. Istället för att gå ut. Vill man verkligen vara ett sånt par? Nej det vill man inte. Åh antons tatuering är så cool. jag vill också ha en. Jag skulle skriva nåt om jag gjorde en. Med skrivmaskinsbokstäver. bak på axeln kanske. eller på insidan av armen. Jag lär ju inte göra en i etiopien, få aids typ. inte värt. Idag är jag så nära sömn. orkar jag åka båt med mattias verkligen? Haha igår visade oskar och anton mig ett klipp ur pianisten som jag inte sett det roliga i innan. Det är när han träffar den tyske vakten i ett övergivet hus. Pianisten: Ich.. Ich war Pianist. Vakten: Penis. Det låter precis som om han säger penis på ren svenska!! KOLLA KLIPPET! askul hahahahhahaha. ganska precis två minuter in i klippet är det. helt sjukt.
http://www.youtube.com/watch?v=RkUVb1AJbSM 

tjuhuuu

   Jahapp nu har man slutat och kommit hem. Jag sitter här som en huligan vid datorn och väntar på middag.
Dagens djupa: Ska jag ut ikväll? Åh jag hatar att ta beslut. eftersom det här är en fråga som rör alla tänkte jag analysera situationen lite.

Argument för:
Jag har inte varit ute på länge. Alltså verkligen varit ute.
Det är kul.
Det är folk.

Argument mot:
Det är dyrt.
Det är jobb kvart i åtta imorn.
Det är ont i mitt huvud.

Hmmmmm. Det där blev man inte mycket klokare av.
   Fast nä, vet ni vad jag tror? Att jag är för trött. Jag skulle antingen bli jättesömnig eller speeda till helt. Inget av det = bra.

   HAHAHA Gissa vad My i denna stund gör! Hon är utanför här och sätter en liten snigel på fönstret. Lite äckligt faktiskt.. Men den är rätt söt. Nu fotar hon den. Och mig. Genom fönstret. Nu bad jag att få bilden. Den ska såklart in här. Ni måste ju få se Mys photo art. Vad knäppt dethär blev. Värsta liverapporten. 


fotokonst av My. Hon ber om ursäkt för att skärpan inte är på snigeln och för att mitt hår har konstig form. 

  Åh jag är på så bra humör! Vad ska jag göra med energin om jag inte går ut? Måla kanske? Det är ett alternativ, in deed.


bilden



tack för påminnelsen, here it is! Oskar och carl. Den såg lite finare ut i kameran men skitsamma jag har inga fotoambitioner.
   Idag kör jag ett litet experiment, jag är trött och seg och sur men jag ska låtsas vara happyhappy och se om jag blir det. spännande va? hohohohoo

pepp: http://www.youtube.com/watch?v=wGMnW7FKFvg 

(hahaha man märker att jag har lärt mig länka va?)

Shit. Läskigt. Jag tror redan att jag har blivit snuskigt pigg och helt glad. sjukt.

tilltugg

   åh äntligen, jag har velat gå in där jättelänge. det ser så fint ut. På tilltugg alltså. en tisdagsöl. det blir bra.
   Idag har jag lyssnat på den här. http://www.youtube.com/watch?v=kjeh6P4sRfw 

   Shit vad jag är sysslolös på jobbet periodvis, jag fattar inte vad det är som gör mig svintrött? kanske att jag går upp klockan sex.
   hohohoho vet ni? Jag kommer att vara ensam hemma en vecka. fatta vad skönt! jag är aldrig ensam hemma, aldrig. Men nu. ååååh underbart. De åker nån gång den här veckan, eftersom min familj är kaos har de inte bestämt när än.  MEN SKÖNT SKA DET BLI.
   Snart kommer emilia hem! bra. alla är borta vad har hänt? mickan är borta, ida är borta, anna är borta, alla är borta. nu ska jag tupplura innan jag drar. (vilken gamling jag är, sover middag och allt)

malmöpics



jepp. tänkte att jag langar upp några semesterbilder ändå. för det var verkligen en liten minisemester. usch vad man samlar på sig femtiotalistpoäng hörni..

jag är skadad.

   Jag har mer och mer börjat smälta in i den här sterila kontormiljön. Jag lyssnar på musik endast på låg volym och vrider av helt när det ringer. Det är bra. Jag anpassar mig. Men vissa förändringar som har skett med mig ser jag på med fasa. Som mina helt förbytta uppfattningar om vad som är kul.
Exempel: Personnummer. Jag har börjat tycka att personnummer är kul. Nyss tillexempel kom det in en kvinna som hade samma fyra sista siffror som jag och detta gjorde mig överlycklig. Andra roliga nummer är tex 010203 och ja.. ni fattar grejen. Sedan har jag också utvecklat en passion för kontorsmateriel. Inget får mig så euforisk som några lådor nya block, överstrykningspennor, stiftpennor och radergummin.. you name it. de luktar aaaaah. (Jag är sjuk.)



passar vädret: http://www.youtube.com/watch?v=JHbQ-dKCkUc (altså låten)


malmöweekend

hur bra jag har haft det i helgen? ASBRA. tackarsomfrågar. heelt fantastisch. höjdpunkterna: 

  • jag höll i en manet! Asstor och slemmig. huuuh men ändå WOOOW.
  • jag såg en råtta. Den klättrade upp ur en soptunna.
  • jag såg en krabba. first time in my life.
  • jag förbrukade mitt presentkort på tjallamalla. Det blev ett charmigt armband med norrländska städer på och en rutig jacka. Jackan är jag kluven till men oskar övertalade mig till att ta den. suck. vilken toffel man har blivit va?
  • bad i havet. oslagbart hörni. Jag älskar hav. och bad.
  • sushi på balkongen. jag älskar sushi. och balkonger.
  • köpenhamntrippen. bron var cool och danska roligt. jag köpte solbrillor och ett skärp.
  • jag såg jätteroliga höns.
  • jag såg många bra hundar.
  • JAG SÅG TURNING TORSO. Det var mäktigt.

   Malin och jonatan (hennes pojke) verkar ju ha det asbra där nere. Nästan så att man blir sugen på malmö nån gång i framtiden, vem vet?

   Schtekpoäng: Åkte förstaklass på vägen hem. jomensåatte.. det funkar. tss. snuskigt när man behövde gå igenom de andra vagnarna för att komma till bistron.. man inbillar sig ju att medelklasslukten smittar. 

   Annars känns det ju nu som att sommarens höjdpunkter passerat. Jag kommer inte att ha råd att åka nånstanns och jag jobbar varje vardag utom vecka 31. menmen. den kommer ju mitt livs höjdpunkt.. ethiopia!

  


gold in the air of summer

Without giving anything away,
I can say it's by the sea.
It's a house that used to be the home of a friend of mine.
Without giving anything away,
you'll find ships inside of bottles,
and the garden's overgrown,
the house is white but the paint is coming of.

I didn't know if you wanted to,
when I came to pick you up.
But you didn't even hesitate,
and now you and me are on our way.
I think I've brought everything we need,
so don't look back,
don't think of the other places you should have been
it's a good thing that you came along with me.

Gold in the air of summer,
you'll shine like gold in the air of summer.

DAGENS LISTA

   Dagens lista listar dagens favoritpatienter. Jättekul för alla som inte jobbar här att läsa.

1. Feministkvinnan. förstaplatsen går till den klart skönaste/oskönaste tanten jag mött. Med en kroppshydda på minst 200 kg och en röst som kan spräcka trumhinnor fyller hon alla kriterier för en förstaplats. Stjärna i kanten får hon för föreläsningen om den svenska sjukvården hon höll för mig samt för hennes kommentar: Hade jag varit MAN, då hade jag INTE behövt vänta såhär länge! (till saken hör att de hon väntade på inte hade någon aning om hennes könstillhörighet.)

2. Försynte mannen. Sötare andraplats får man leta efter hörni. Vi snackar en medelålders man. mager, kort. BLYG. kollar inte upp när han betalar ens. Men så, när han ska hem, alltså efter själva läkarbesöket, så råkar jag nysa precis när han går förbi och knappt hörbart piper han "prosit". utan att kolla upp. SWEET!!

3. Världens finaste äldre iranska man.  Var här med sin dotter, hon betalade och skötte allt snack, men sen innan de gick från disken log han och sa "JETESNEL. JEETESNEL." till mig. åh.


4. glada tanten. var jättehurtig och jätteförvirrad, gav mig fel frikort och grejer. Men vi skrattade och hade kul. "Ja jag är ju så förvirrad! Det kommer med åren vetdu!" Jag: "Det gör inget, jag är rätt förvirrad själv ibland!" Tanten: "ja GUUD ja!" HAHAHA jag tycker det var så kul att hon verkligen höll med mig så översvallande. Om att jag var förvirrad.


tjohoo

   Man kan verkligen fråga sig varför jag är hurtmirre idag. Vi såg crash hos carl igår så jag kom väl hem tolv sådär, packade malmöväska och tvättade till jamen kanske sådär klockan ett och klockan sex imorse var jag uppe och duschade. det blir fem timmars sömn. Meeen jag är pigg! Jag sitter här som ett ljus i receptionen. Fast ska jag vara ärlig gjorde jag värsta tabben nyss, råkade kalla hit securitas och shit. Men det gick bra. lite extra action sådär på morgonkvisten har ingen dött av.
  Crash är så bra. det var visserligen fjärde gången jag såg den, men jag grät ändå. Åh jag hatar att jag är så blödig. eller, egentligen det gör mig inget, men när man sitter med två stackare som inte vet var de ska kolla när nån grinar är det fett jobbigt. 

   Jag tog ett jättefint foto på carl och oskar när de sitter med varsit glas rödvin och röker i carls fönster. Påmin mig att lägga upp det sen!
   Åh igår fett gulligt, Mys kompis Märta, som praktiskt taget bor hos oss, är så söt.
My och Märta kommer in genom dörren.
   My: Pappaaaa vi MÅSTE isolera huset bättre!
   Pappa: Varfördå?
   My: Asså när jag och märta var ute hörde vi hur du drog av toapapper!
   Märta(får fett dåligt samvete och försöker rädda situationen): Men.. det lät härligt!
HÄRLIGT? hahhahahahahha! åh. Kanske inte första ordet man tänker på i samband med toapappersljud.. eller?

RSS 2.0